Mar 15, 2013

BALENCIAGA



 

Medzi ďalšie, u nás nie veľmi známe, svetoznáme značky patri aj Balenciaga založená v roku 1917 španielskym baskickým návrhárom Christobálom Balenciagom. Majster svojho umenia Christina Dior ho nazval vďaka jeho nekonkurenčnej reputácií ako „majster nás všetkých“. Dom Balenciagi (v angličtine sa často o značke hovorí ako „House of Balenciaga“ tak to budem ďalej prekladať ako – dom -) je teraz vlastnený francúzskou spoločnosťou Gucci – časť PPR. Christobál otvoril svoj prvý butik v roku 1918 v San Sebabstiane v Španielsku avšak Občianska španielska vojna nútila butik presunúť do Paríža, i napriek tomu boli jeho verní zákazníci ochotní cestovať ďalej do Európy.


Dnes, dámske a pánske kolekcie sú navrhované opäť španielskym návrhárom Nicolasom Ghesquièrom.

Značka Balenciaga ponúka vo svojich kolekciách dámsku a pánsku kolekciu ošatenia, kabelky, hodinky, topánky a taktiež aj šperky.

A čo láka stále viac a viac zákazníčok aby vlastnili ďalšiu Balenciagu? Je to predovšetkým pracka ktorá zdobí kúsky, praktické vrecko vpredu a hlavne koža – kozia a jahňacia. Pozrime sa spolu na mnohé nádherné kúsky Balenciagi. Všimnite si veľmi podobné patenty uplatnené na viaceré kabelky. Tak čo, dámy, nájdete si medzi nimi tú "svoju?".


























No comments:

Post a Comment